Turisme Vall d'Àger

Rutes BTT

Aquí hi trobaràs les diverses rutes BTT de la vall, totes elles amb diferents nivells de dificultat. Gaudeix dels espais naturals tot pedalant.

En aquest mapa s’indica el traçat de les rutes en BTT de la vall (rutes 41 a 47), als desplegables es dóna més informació i dades sobre aquestes rutes. Podeu fer clic a la imatge on es descarragarà un PDF d’alta qualitat amb els corresponents itineraris.

En el següent enllaç també s’indiquen rutes del propi Centre de BTT Montsec – La Noguera, seguint el perfil professional de wikiloc.

Ruta senzilla i curta que transcorre per la vall d’Àger, impregnant-nos de tota la seva essència, tutelats per la serralada del Montsec.

Distància: 6,75 km

Desnivell: 147 m

Dificultat: Baixa

Recorregut relativament fàcil amb algunes pujades. En bona part del circuit anem paral·lels al poble d’Àger, gaudint d’un passeig molt agradable, amb encant i en contacte amb la natura. La ruta finalitza passant per alguns dels carrers principals de la vila.

Distància: 5,65 km

Desnivell: 172 m

Dificultat: Mitjana

Agradable passeig per la vall d’Àger en que la vegetació és l’amfitriona del circuit. Recomanada per a gaudir de la tranquil·litat.

Distància: 6,92 km

Desnivell: 128 m

Dificultat: Baixa

Aquesta ruta combina trams plans contrastats amb trams de pronunciada ascensió. Circuit especialment pensat per a aquelles persones que volen aprofitar per fer una visita de caire cultural als pobles de l’Ametlla i la Règola.

Distància: 21 km

Desnivell: 555 m

Dificultat: Alta

Excursió llarga i físicament exigent que arriba fins al port d’Àger on podem gaudir d’una imponent vista del Montsec d’Ares. El recorregut continua fins arribar a la torre i l’ermita de Sant Jaume de Cas, des d’on la pista ens permetrà fer un descens de pel·lícula fins arribar a la C-12.

Distància: 37,23 km

Desnivell: 984 m

Dificultat: Molt alta

Circuit llarg que passa per indrets feréstecs i plens de vegetació d’alta muntanya. Exigeix experiència en BTT, sobretot en l’últim tram de la baixada des del santuari de la Mare de Déu del Colobor. Presenta una variant (46b), que detallarem a continuació.

Distància: 24,98 km

Desnivell: 830 m

Dificultat: Molt alta

Variant amb molt desnivell que requereix una bona preparació física per a l’ascensió a un dels grans observatoris del Pirineu. Arribar al cim de Sant Alís ens premiarà amb unes vistes magnífiques.

Distància: 40,19 km

Desnivell: 1355 m

Dificultat: Molt alta

Recorregut llarg, enfilat, amb forts descensos i físicament exigent, amb una espectacular perspectiva de l’entrada al Congost de Mont-rebei. El circuit transcorre per un sender amb forts descensos i ascensos fins arribar al santuari de la Pertusa que presideix l’embassament de Canelles.

Distància: 36,51 km

Desnivell: 1311 m

Dificultat: Molt alta

També et pot interessar

Caiac
Descobrir el Congost de Montrebei des de l’aigua és un dels privilegis més grans que ofereix el nostre entorn.
Vol
La història i la cultura estan presents en tots els racons i espais formant un conjunt monumental arreu de la Vall.
Escalada i vies ferrades
Pels amants de les altures, els camins escarpats i els reptes teniu grans opcions de rutes d’escalada i vies ferrades.