Turisme Vall d'Àger

Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) aprofita la zona del Montsec per la realització de recerca, formació i divulgació de l’astronomia. Reuneix unes característiques úniques: el millor cel de Catalunya, nits sense núvols, poca pluja i baixa contaminació lumínica. Certificada com a destinació turística Starlight. 
L’eix central d’investigació i estudi és Centre d’Observació de l’Univers (COU).
El COU és un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. És un nexe d’unió entre el públic i el coneixement científic, acostant el visitant al món de la ciència i al descobriment de l’entorn del Montsec.
 
L’Observatori del Montsec (OdM), és una infraestructura independent, gestionada per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), instal·lació referent en la recerca astronòmica, els serveis via satèl·lit i el monitoratge climàtic i mediambiental.
Les instal·lacions estan reservades per a usos científics i es troben tancades al públic general. Tot i això, diversos cops l’any (entre els mesos de maig i setembre) s’hi organitzen diverses visites guiades.

Horaris

PER ESPECIFICACIONS D’HORARIS CAL CONSULTAR LA PÀGINA WEB
– La visita té una durada de 2 hores.
– En horari nocturn l’última admissió és de 2 hores abans de l’hora de tancament.
– Visites concertades tots els dies de la setmana per grups de més de 20 persones amb reserva prèvia.
– Si es ve per grups, és imprescindible que es faci reserva trucant al 973 053 022 o al 973 455 246 (de dilluns a divendres, de 9:00 a 15:00).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Preus

Visita diürna (Durada: 1,5 hores)
Entrada diürna (Planetari, exposició permanent i Parc de Telescopis)
General: 10€
Reduïda: 9€
Gratuïta: per a menors de 5 anys
Visita nocturna (Durada: 2 hores)
Entrada nocturna (Planetari, exposició permanent i Parc de Telescopis)
General: 16€
Reduïda: 14,5€
Gratuïta: per a menors de 5 anys.
Les següents situacions s’han d’acreditar: Menors de 15 anys, jubilats, discapacitats, famílies nombroses o monoparentals, grups de més de 20 persones amb reserva prèvia i Carnet d’estudiant.