Turisme Vall d'Àger

Itineraris a peu

Fes un recorregut per les rutes i itineraris de la vall i descobreix tota la seva bellesa.

Rutes

En aquest mapa hi figuren les rutes que es poden recorrer, així com els desnivells i el nombre de quilòmetres de cada ruta, als desplegables de sota trobaràs més informació sobre aquests traçats.

Impressionant recorregut, de gran valor geològic i ecològic, pel congost del Noguera Ribagorçana que talla la roca separant Aragó i Catalunya. Caminarem entre una impactant geologia d’enormes penya-segats. Tota la ruta és un seguit d’estrats geològics assentats des de principis des de l’era Secundària o Mesozoic fins el Quarternari. Es pot fer a peu de de Corçà, o bé s’hi pot anar en cotxe fins a l’ermita de la Pertusa i la resta s’haurà de fer a peu.

Distància: 8,3 km

La ruta comença amb un primer tram d’ascens entre vegetació mediterrània i les vistes del poble de Corçà. Al barranc de la Pardina podem apreciar la flora pròpia de les zones d’obaga. Acabarem al castell de Sant Llorenç, ruïnes del recinte fortificat del segle XI, i les restes de l’antic poblat; aquí gaudirem d’una panoràmica esplèndida del Congost de Seguer i de tota la vall. Aquesta ruta es pot fer a peu o a cavall.

Distància: 4 km

Camí de desnivell mitjà fins l’últim tram de fort ascens a la torre, que ens premiarà amb una panoràmica fascinant del congost de Fet. La torre de les Conclues del segle XIII pertany al terme de St. Llorenç i sorgí com a enclavament estratègic per controlar la ribera del riu Noguera Ribagorçana a l’estret del Fet. La torre també es anomenada per els llogarrencs torre de les Tinyoses, ja que fou el lloc on s’aïllava el ramat afectat per la tinya. Aquesta ruta només es pot fer a peu.

Distància: 5,3 km

Antic camí rural, agradable i amb boniques vistes, que uneix ambdós pobles i discorre entre bosc mediterrani i cultius. Prop de Sant Pere Màrtir es troba un aflorament d’arenisques sedimentades de corrents fluvials del Eocé Inferior, fa 60 milions d’anys. Es pot fer a peu, a cavall o en btt.

Distància: 8,5 km

Llarg recorregut que arriba fins el punt més alt del Montsec a 1676 m. Vistes espectaculars a ambdós vessants de la serra. Al turó de Castellet veurem el front d’encavalcament damunt la vall: materials del Triàsic superior de fa 200 milions d’anys, encavalcats sobre els de l’Eocé fa 60 milions d’anys. Es pot fer a peu, a cavall, en btt i en cotxe fins el port d’Ares, on està situada la zona d’enlairament de vol lliure. S’aconsella fer la ruta a peu des del Coll d’Ares fins a Sant Alís. Distància: 17 km
Recorregut de llarga durada per la primera graonada del Montsec. Gaudirem d’una magnífica panoràmica de la vall i un espectacular paisatge de bosc mediterrani d’alzines i pinars passant per l’ermita de Pedra dels segles XI i XVI i el santuari -refugi de Colobor del segle XVI. La ruta es pot fer a peu, o bé en cotxe, cavall i btt fins a Pedra o a cavall i btt per la variant Àger-Pedra-camí dels Petrolers-Àger. Distància: 11 km

Recorregut entre boscos i cultius. Al barranc de Contorna, hi veurem els sediments grisos de les xarxes fluvials de l’Eocè inferior, fa 50 milions d’anys. Passarem davant del santuari de St. Llobí del segle XIII, finalitzant el recorregut en un extens pla de timó i alzines que deu el seu nom a la celebració d’Aquelarres a l’antiguitat. Bones vistes en tot el recorregut. Una ruta que es pot fer a peu, a cavall i en btt, també en cotxe des d’Agulló fins a St. Llobí i la resta a peu.

Distància: 8,5 km

Camí entre cultius i boscos de roure i alzina de la serra del Montclús, sota les restes de via romana que duia fins a Lleida en l’antiguitat. Finalitzarem a l’església i torres romàniques de Cas dels segles XI-XII. Es pot fer a peu i a cavall, també en cotxe i en btt des del Port d’Àger fins a Cas.

Distància: 7,5 km

Recorregut suau i agradable de curta durada. Comença i acaba creuant els boscos de ribera del riu Fred. Transcorre entre rouredes de l’obaga de la Serra del Montclús i la cara sud del poble d’Àger, amb vistes panoràmiques de la vila. Creuant el primer tram del riu es troben les restes d’un molí de farina de l’època medieval. Aquesta ruta es pot fer a peu, a cavall i en btt.

Distància: 2,3 km

Senzill i tranquil passeig que uneix ambdós pobles seguint el curs del riu Fred cap a llevant. Caminarem per bonics boscos de ribera i rouredes. La ruta finalitza davant d’un punt geològic singular: l’aflorament de paleodunes formades per les corrents mareals de principis de l’era Terciària o Cenozoic. Es pot fer a peu, a cavall o en btt.

Distància: 4,5 km

Itinerari


Un recorregut pel nucli històric de la vila. Més informació sobre el nucli històric i reserva de visites guiades en aquest enllaç.

En aquest itinerari podràs veure arbres que, com diu el nom de l’itinerari, destaquen per la seva singularitat. N’hi ha que costen de trobar, necessitaràs molt bona vista per poder trobar-los.
Un recorregut per les ermites de la vall, pots fer una ullada a les ermites que veuràs durant l’itinerari en aquest enllaç.

També et pot interessar

Rutes BTT
Nombroses rutes BTT per conèixer la Vall i gaudir dels espais naturals pedalant per a tots els nivells.
Vol
La història i la cultura estan presents en tots els racons i espais formant un conjunt monumental arreu de la Vall.
Escalada i vies ferrades
Pels amants de les altures, els camins escarpats i els reptes teniu grans opcions de rutes d’escalada i vies ferrades.