Turisme Vall d'Àger

Punts d'interès

Congost de Mont-rebei

El Congost de Mont-rebei es troba localitzat al límit entre l’Aragó i Catalunya. A l’oest es troba la Baixa Ribagorça i a l’est el Pallars Jussà i la Noguera. Està constituït a la part més estreta per on el riu Noguera Ribagorçana travessa la Serra del Montsec.

Pel costat sud-oriental, pertany al terme municipal d’Àger, de la Noguera; pel nord-oriental, al de Sant Esteve de la Sarga, del Pallars Jussà. Pel costat occidental, és del terme municipal de Viacamp i Lliterà, de la Baixa Ribagorça.

Constitueix l’únic congost de Catalunya que es manté verge. Només es travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca que permet gaudir d’una manera molt espectacular aquest indret. Les parets del congost arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l’amplada mínima és de només 20 metres.

Embassament de Canelles

És un embassament que pertany al riu Noguera Ribagorçana, la làmina d’aigua afecta l’àmbit dels actuals termes municipals d’Estopanyà i Viacamp i Lliterà a la comarca de la Ribagorça; i Os de Balaguer i Àger a la comarca de la Noguera, i Sant Esteve de la Sarga al Pallars Jussà.

Serra del Montsec

S’estèn d’est a oest per les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça. És una sèrie de serres calcàries de més de 40 km de llargària i 18.696 hectàrees repartides entre les tres comarques. El punt més alt és el Tossal de les Torretes. De 1.676 m d’altura. La gran diversitat d’elements i contrastos del Montsec transporta el visitant a un món de sensacions i experiències que no el deixen indiferent. Tot allò que el vent i l’aigua van esculpir en el passat, avui és un lloc ideal per a volar, navegar o passejar.

Serra de Montclús

Serra situada al sud del municipi d’Àger, té una elevació màxima de 1.025 metres i el punt més alt és la muntanya de Puig de Millà.